joi, 1 august 2013

Ce facem?

             Pe scurt, intocmim relevee pentru orice tip de imobile si/sau digitizam (vectorizam) planuri existente. Avem peste zece ani de experienta in acest domeniu si am relevat respectiv digitizat literalmente sute de mii de metri patrati construiti.

          Relevarea poate fi definita ca procesul invers proiectarii iar releveul este evident rezultatul acesteia. Practic in proiectare se face intai planul si apoi cladirea in timp ce relevarea presupune existenta cladirii pentru a intocmi planul pe baza masuratorilor din teren.

        Releveele pot fi de multe feluri si pot contine o serie intreaga de informatii grafice sau text in functie de necesitatile celui care le solicita. Astfel rezultatul poate fi un plan al locuintei ce contine cote generale, destinatiile si suprafetele camerelor precum si informatii despre latimea si inaltimea golurilor si a parapetilor (ceea ce noi numim un releveu standard), sau poate fi reprezentat de o serie de planuri, fatade si sectiuni pentru diferite niveluri cu un grad ridicat de detaliere si informatii despre finisaje, echipare, instalatii etc.

        Scara, gradul de detaliere si continutul efectiv (plan, plan+fatade, sectiuni, etc) se stabilesc de comun cu acord cu clientul in functie de necesitatile acestuia si in general depind de scopul releveului.

        Digitalizarea (vectorizarea)  presupune trecerea unui plan de pe suport analog (hartie, calc, film etc.) pe suport digital (soft CAD). Rezultatul este un plan CAD 100% editabil ce respecta standardul de reprezentare convenit de comun acord cu clientul (layere, culori, conventii de reprezentare, stiluri de text si cotare etc.). Digitalizarea se face folosind software CAD (ex. AutoCAD) si avand ca baza scanarea planului original. Rezultatul nu este o "poza" a originalului ci un plan CAD editabil in care toate elementele sunt vectoriale.

      Pentru mai multe detalii sau orice alte intrebari va invitam sa folositi sectiunea Contact a sitelului sau numarul de telefon afisat in partea dreapta sus.